Menü
Kurban Bayramında Doğru Et Tüketimi
11 Eylül 2016 Editör Bilinmesi Gerekenler Editörün Seçimi

Yarın Kurban bayramının ilk günü, kurbanlarımızı kesip eşe dosta dağıtacağız. Evlerimize gelen misafirlere ise ikram edeceğiz. Peki ya biz tüketirken neler yapmamız lazım? Neler doğru neler yanlış işte tüm soruların cevapları yazımızda.

Et Tüketirken Sınırlandırın

Kırmızı et tüketimini fazla olduğu zaman rahatsızlıklara yola açabilmektedir. Bu yüzden tüketimlere sağlık durumu, yaş vb etkenlere göre sınırlandırmak doğru olmaktadır.

Kurban Etini 1 Gün Dinlendirin

Kurban kesildikten sonra eti hemen tüketilmemelidir. Sindirimi zorlaştırmaktadır. Bu yüzden 1 gün buz dolabında eti dinlendirip tüketebilirsiniz.

Eti Kendi Yağıyla Pişirin

Etimizi pişirirken dışardan ek yağ eklememize gerek yoktur. Etimiz kendi yağıyla pişecektir. Kısık ateşte pişirmeniz yeterlidir.

Sebze ile Vitaminini Artırın

Kurban etini sebze ile birlikte pişirirseniz daha sağlıklı olmaktadır. Bu yüzden sebze ile tüketmelisiniz.

Kurban Etini Kıyma Yapın

Kurban etini kıyma ve ya doğranmış biçimde buzdolabında saklayın. Küçük parçalarda ve ya kıyma şeklinde saklanırsa vitamin kaybı daha az olmaktadır.

Bayramınızı kutlar ailenizle güzel bayramlar geçirmenizi dileriz.

Son Yorumlar

  1. berkant dedi ki:

    aynen öyle size katılıyorum bazıları var saat fark etmeksizin et tüketiyorlar bu saye de malesef ki kilo alıyorlar :(


İdeal Kilo Hesaplama Aracı
Boyunuz : Cm
Kilonuz : Kg
Yaşınız :
Cinsiyetiniz :
:
İdeal Kilonuz : Kg
Fark : Kg
Son Yazıları
Son Yorumlar
  • Ali Osman Şen
    Diyet listesi oluşturmak için harika bir yazı. Eline sağlık :)
    Ali Osman Şen
    Sağlıklı zayıflama için birebir. Eline sağlık yazı için
    semih
    Lezzetli ve kolay bir diyet. Arkadaşıma tavsiye edeceğim acaba başarılı olacak m
    Abdullah
    Diyet programı listesinde bize yardımcı olmanız güzel bir şey, teşekkürler :)
    Hayri Kırşan
    Lahmacun sevenler için birebir , lahmacun diyete zarar verebiliyor ancak verdiği
Tavsiye Edilenler