Dukan Diyeti Ekmek Tarifi

Dukan diyeti ile kısa zamanda sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Fakat bu diyeti uygularken kilo aldırmayan besinler tüketmeniz gerekiyor. Aksi takdirde kilo veremezsiniz ve kilo alırsınız. Bu yüzden sizlerle dukan diyeti uygularken yiyebileceğiniz yemeklerin tariflerini paylaşmaktayız.

Önceki yazılarımızda paylaştığımız gibi her dukan diyetinde 1 dilim bile olsa ekmek tüketiyorsunuz. Bu ekmekleri dışarıdan hazır almayıp kendiniz hazırlayıp içiniz rahat bir şekilde tüketebilirsiniz. Çünkü dışarıda satılan ekmeklere her ne kadar sağlıklı denilirse denilsin hiçbirimiz nasıl yapıldığını ve hangi malzemelerin kullanıldığını görmüyoruz. Sizlerle paylaşacağımız dukan diyeti ekmek tarifi ile sağlıklı bir şekilde kilo vererek ekmeğinizi de içiniz rahat bir şekilde tüketeceksiniz.

Dukan Diyeti Ekmek Tarifi

  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı yağsız yoğurt (susuz kısmını kullanacağız)
  • 2 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 4 yemek kaşığı krem tar tar (baharatçılarda kolay bir şekilde bulabilirsiniz)

Dukan Diyeti Ekmek Tarifi Hazırlanışı

İlk olarak fırınımızı 150 derecede ısıtıyoruz. Sonra krem tar tarları yumurta aklarına ekliyoruz ve mikserle köpük kıvamını alana kadar çırpıyoruz. Yoğurt ve kepeği de ayrı bir kapta çırpıyoruz. Bunları yumurta aklarına ekleyerek ve söndürmemeye dikkat ederek karıştırıyoruz. Bu işlemleri bitirdikten sonra fırına atacağımız tepsiye yağlı bir şekilde serdikten sonra istediğimiz büyüklükte yağlı kağıdımıza ekleyerek işlemi bitiriyoruz. İşlem bittikten sonra 150 derece sıcaklıkta 15 ya da 20 dakika boyunca pişiriyoruz. Piştikten sonra biraz soğumaya bırakıyoruz ve ekmeklerimiz hazır hale geldi. Ekmeklerimizi derin dondurucuda veya buzdolabında saklayabiliriz. İstersek ısıtarak da tüketebiliriz. Afiyet olsun.

Yazar: Editör

Bir Cevap Yazın