Kurban Bayramında Doğru Et Tüketimi

Yarın Kurban bayramının ilk günü, kurbanlarımızı kesip eşe dosta dağıtacağız. Evlerimize gelen misafirlere ise ikram edeceğiz. Peki ya biz tüketirken neler yapmamız lazım? Neler doğru neler yanlış işte tüm soruların cevapları yazımızda.

Et Tüketirken Sınırlandırın

Kırmızı et tüketimini fazla olduğu zaman rahatsızlıklara yola açabilmektedir. Bu yüzden tüketimlere sağlık durumu, yaş vb etkenlere göre sınırlandırmak doğru olmaktadır.

Kurban Etini 1 Gün Dinlendirin

Kurban kesildikten sonra eti hemen tüketilmemelidir. Sindirimi zorlaştırmaktadır. Bu yüzden 1 gün buz dolabında eti dinlendirip tüketebilirsiniz.

Eti Kendi Yağıyla Pişirin

Etimizi pişirirken dışardan ek yağ eklememize gerek yoktur. Etimiz kendi yağıyla pişecektir. Kısık ateşte pişirmeniz yeterlidir.

Sebze ile Vitaminini Artırın

Kurban etini sebze ile birlikte pişirirseniz daha sağlıklı olmaktadır. Bu yüzden sebze ile tüketmelisiniz.

Kurban Etini Kıyma Yapın

Kurban etini kıyma ve ya doğranmış biçimde buzdolabında saklayın. Küçük parçalarda ve ya kıyma şeklinde saklanırsa vitamin kaybı daha az olmaktadır.

Bayramınızı kutlar ailenizle güzel bayramlar geçirmenizi dileriz.

Yazar: Editör

1 thought on “Kurban Bayramında Doğru Et Tüketimi

    berkant

    (Ekim 14, 2016 - 4:09 pm)

    aynen öyle size katılıyorum bazıları var saat fark etmeksizin et tüketiyorlar bu saye de malesef ki kilo alıyorlar :(

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir